Magamról

Hogy ki vagyok? Ez mindig jó kérdés mindenkinél, de ami most itt fontos, hogy talán elmondhatom, tőlem hamarabb senki nem találkozott a zenével. Édesanyám elmondása szerint, a szülészet szomszédságában egy club üzemelt, és az úr 1971-ik évében, azon az április 30-ai péntek estén épp egy buli volt készülőben, amikor én is kopogtattam a világ kapuján. A szomszédban kezdett alakulni a hangulat és kezdett kikerekedni a buli, mikor úgy este 9 körül a szó szoros értelmében, zeneszóra én is megérkeztem. Mondhatni, hogy egy buli közepébe „csöppentem”. 🙂 Valószínű a jó isten okkal küldött, és már akkor jel volt ez az utamhoz, csak akkor ezt még senki nem tudta. 🙂

Szóval kb. 10 éves koromban, már megcsináltam az első szilveszteri házibulimat az akkor tizenéves bátyámnak és nővéremnek, és az ő barátaiknak egy Mandarin típusú kazettás magnóval. És innentől gyakorlatilag aktív résztvevője voltam minden iskolai rendezvénynek, még akkor is, amikor már egy debreceni középiskolában tanultam. A kollégiumi években is több ismerkedési estet vezényeltem le testvérkollégiumokban és egy véletlen folytán, bekerültem a helyi rezidens Dj baráti társaságába is. Ekkortól már többször megfordultam a hétvégi éjszakában is, először csak segítségként, majd egyre többet bízták rám a dj pultot is, ami akkor még kazettás deckekből állt és egy keverőből. 19 éves voltam, amikor a volt iskolám igazgatója felkeresett, mert az iskola felhívást kapott, hogy lehetőség van egy bentlakásos tábor keretén belül DJ szakképesítést szerezni, és vizsgát tenni. Ők rám gondoltak és így 1990-ben az Országos Szórakoztatózenei Központ szervezésében, OSZK Lemezlovas szakképesítést szereztem. Akkor ez még feltétele volt a legális diszkózásnak. Rendszerváltás környékén vagyunk és egyre több vállalkozás kezdte meg a tevékenységét. Így történt ez a szülőfalumban is és a kis kocsmát egy helyi vállalkozó disco-ként kezdte üzemeltetni, miután átalakította. Ő volt az első, aki felkért, hogy legyek az új clubjában rezidens Dj és természetesen én, mint frissen vizsgázott lemezlovas, erre örömmel mondtam neki igent. Hát így kezdődött, aztán már nem is volt megállás…… Jöttek a bulik számolatlanul egymás után hétről hétre és több clubban is megfordultam természetesen. Majd jött 1 év kényszerpihenő, amikor bevonultam a katonasághoz, de ez nem zökkentett ki nagyon, hisz leszerelés után ott folytattam ahol abbahagytam. A 2000-es évek elején más kihívások elé állított a sors, és kissé a háttérbe húzódtam.


Persze csak az aktív fellépések maradtak el, az aktuális trendeket ugyanúgy követtem. 2000-es évek vége felé viszont, ahogy a fiam is az iskolai rendezvények korába lépet, a sors megismételte önmagát. Természetesen a segítségére siettem (ami persze nem esett nehezemre), és már újra a Dj pult mögött, majd picit később már újra egy klub rezidenciáján találtam magam, immár a fiammal karöltve. Ekkor vált világossá számomra, hogy ez hozzám tartozik, hisz szeretem a zenét, szeretek másoknak zenélni, és valójában mindig is hiányzott a kieső években a közönség. Legyen az bármilyen rendezvény, egy diszkó, egy club vagy szórakozóhely, egy fesztivál, egy céges buli, születés-vagy névnap, zárt körű vagy nyilvános, rám számíthatnak. Na és persze újabban már az életünk egyik nagy napján, a házasságkötésnél is, hisz egy fergeteges lagzi, egy nagy mulatás, egész életünkre emlékezetes marad.


Zenei repertoárom széles körű. A 70-80-90-es évek, (és persze a 2000-es évek is), ismert és kevésbé ismert slágeréitől, vagyis a retró világától a napjaink zenéjéig bezárólag mindennel szolgálhatok. Legyen az pop, rock, latin, rock&roll , disco, vagy napjaink house, techno vagy minimál zenéje. Természetesen a mulatósok, az igazi lagzis csárdások vagy cigányzenék is ott vannak a kínálatban. Több tízezer zeneszámot tárolok és ez persze napról napra bővül. Maximalistának tartom magam, számomra mindig fontos, hogy a vendég jól érezze magát ott ahol én zenélek. Nálam lehet számot kérni, nem ragaszkodom mereven az elképzeléseimhez, sőt örülök a kéréseknek, hisz akkor biztos, hogy azt hallod, amit szeretnél. A zenei kívánságokat beépítem a műsorba, persze azért arra figyelek, hogy a kérésed illik-e az est tematikájához. Legyen szó lagziról, céges buliról vagy bármilyen Partyról, megbeszélés alapján bármit tudok játszani. Igény esetén ceremóniahangosítást vagy háttérzenei szolgáltatást is nyújtok (ha egyazon helyszínen van, ahol a Party, akkor külön díjat ezért nem is számítok fel).

A mai csúcskategóriás technikát használom mind hang-és fénytechnikában is. Ebben is mindig a legjobbra törekszem. Technikai háttérről itt.

Tagja vagyok a Dj Szövetségnek, MAHASZ engedéllyel rendelkezem.